VÄLKOMMEN!

För det första vill jag tacka er alla som hittat in på den här sidan. Ett stort tack även till alla er som på något vis redan varit här, och tack alla ni som hjälpt till att få fonden att räcka till för alla barn som behöver den. Artister, sponsorer och inte minst alla ni privatpersoner som gett en hjälpande hand. Omtanke i en svår situation är guld värd och det behövs, mer än ni kanske någonsin tror. Inte enbart med pengar, även en tanke och ibland i ord och handling.

Det här är inte i första hand mitt projekt. Det är min systers osjälviska kamp om en liten strimma hopp för en svårt sjuk brorsdotter. Vår älskade Moa. Personligen ORKADE vi bara inte mer Petra och jag. Vi har haft fullt upp med att överleva dagen. Fonden startades först och främst för att försöka hjälpa Moa i tyskland, med en metod som ännu inte kommit till Sverige. Det blev nu inte så. Över en natt blev Moa sämre och hon gick ifrån oss. Vi hann inte ens iväg så vi kunde fått försöka. Pengarna vi fått in går nu till en minnesfond i Moas namn, som andra cancersjuka barn ska kunna söka fondmedel ur, och Moas namn kommer i alla fall att leva vidare. En liten slant från vår fond till något speciellt för barnen är värt mycket. Det handlar om hopp och livsglädje, trots en svår sjukdom. En gnutta glädje och ett gott skratt förlänger faktiskt livet. Vi har själva fått sökt ur fonder för att få det att gå ihop, så vi vet vad som behövs i en rejäl kris. Man blir sällan fet på att gå långtidsjukskriven och sparpengarna tar snabt slut. Svensk sjukvård bygger dessutom mycket på stiftelser och fonder. Barncancerfonden gör ett fantastiskt jobb med forskning och liknande men hjälper sällan enstaka individer. Det gör bara några få små privata, och från och med nu finns det en till...
Moas fond för cancersjuka barn.

Jag skull vilja få er att fundera lite... Har ni egna barn? Många av er har nog det. Kanske både barn och barn-barn. Gissa hur många av er som kommer att drabbas av något liknande? Kanske inte just idag men någon gång i framtiden. Jag lovar, någon av er möter samma öde som vi. Barncancer är tyvärr mycket vanligare än en sådan sak som blindtarmsinflammation eller barn-diabetes. Och det ökar lavinartat. Det jag skriver är inget fördömande på något vis, tvärt om. Jag är bara en av många fäder till barn med ett olyckligt öde, och i vårt fall precis i livets början. En far som försöker få er att förstå och kanske öppna ögonen på någon av er. Det kan vara skönt för er att veta då, att det finns fonder att söka hjälp ur när någon i er närhet drabbas. Till en utflykt eller något annat utöver vardagen för att orka fortsätta kämpa. Det kommer ni att behöva, tro mej.

Ni är hjärtligt välkommna då.

Moas pappa.